ANTI AGING - Mire használható a nélküli mezoterápia?

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

ossejtes mezoterapiaMEZOTERÁPIA TŰ NÉLKÜL - Örökzöld kezelés, professzionális tápanyagpótlásra alkalmas eljárás, de emellett még számos más területen is alkalmazzák. Olvass erről a Nobel-díjas eljárásról a szépészetben.

 

 

 

 

MIRE HASZNÁLHATÓ?
Arcfiatalítás
Hajproblémák kezelése
Pigmentfolt halványítás
Szemkezelések
Nyak bőrének fiatalítása
Kézfej fiatalítás
Testkezelések: Stria kezelés
Cellulit-kezelés, helyi fogyasztás

Arcfiatalítás, antiageing kezelés, feszesítés, arctónus javítás: Elsősorban azoknak ajánljuk, akik nem akarják tétlenül nézni, hogy a bőrük megöregedjen, vagy a már kialakult problémák ellen tartós, de nem drasztikus megoldást keresnek. A legelső, apró jelek megjelenésétől (akár 28 – 30 éves kor körül) érdemes évente 1 - 1 kúrát beiktatni, hogy a bőr még sokáig fiatal maradjon.

A már megereszkedett, laza bőr, a finomabb ráncok is sikerrel kezelhetők ezzel a módszerrel: Főként hyaluronsavat, A, C, E, B, Q10 vitaminokat, szilíciumot használva az arckontúr feszesebbé válik, tartósan megszűnik a feszítő-, száraz érzés, a ráncok sokat finomodnak, a megereszkedett bőr teltebbé lesz és az egyenetlenségek feltöltődnek. A láthatóan fiatalosabb megjelenés hosszabb időre megmarad.

Ajánlható még mikrodermabrázió (bőrcsiszolás) kiegészítésére, plasztikai sebészeti beavatkozások előtt, vagy azok kiegészítéseként (ráncfeltöltés, Botox kezelés, ráncfelvarrás). 

Hajproblémák kezelése: A mezoterápia megoldást kínál számos, nem patológiai eredetű tünetre, mint például a haj fényességének elvesztése, rostok kiszáradása, zsíros fejbőr, korpásodás, csökkent hajnövekedés, vagy túlzott hajhullás.

Férfias típusú hajhullások: Hormonális hajhullás férfiaknál és nőknél egyaránt előfordulhat.

Nőknél, ha a hormonháztartás felbomlik és a férfi hormonok kerülnek túlsúlyba, vagy a fejbőr érzékenyebbé válik ezekre: hajhullás veszi kezdetét, a fejtetőn megritkul a haj, elvékonyodnak a hajszálak. A hagyományos kezelési eljárások hatástalanok maradnak.

Férfiaknál a hajhullás, kopaszodás bármely életkorban elkezdődhet. Oka a fejbőr egyes részeinek (fejtető, homlok) fokozott érzékenysége az androgén típusú hormonokra (ez genetikai adottság). Ekkor lerövidül a hajszálak növekedési ciklusa, elsorvad a hajtüsző, elvékonyul, majd végül elpusztul a hajszál. Eredménye a fejtetőn megritkult, elvékonyodott szálak, vagy a kopaszodás. A férfias típusú hajhullásra speciálisan kifejlesztett hajkezelés javasolt.

Női típusú hajhullások: A menstruáció, terhesség és szoptatás során fontos nyomelemek használódnak el, amelyek pótlására kevés nő fordít gondot, de hosszantartó betegség esetén, műtétek után is hajhullás alakulhat ki. A kezelés során pótoljuk a nyomelemeket, ezáltal újjászületik, és mélyen megtisztul a fejbőr, amely visszanyeri életerejét. A haj fényesebbé válik, felgyorsul a növekedése és csökken a hullásra való hajlama.

Kezelés menete: A problémától függően speciális hatóanyag-tartalmú oldatot juttatunk a fejbőrre, közvetlenül a hajtüszőkhöz. A kezelés fájdalommentes, a frizurát nem teszi tönkre, akár ebédidőben is elvégezhető.

Pigmentfoltok halványítása: Egyre többen keresnek valóban hatásos megoldást a kellemetlenkedő barnás foltok ellen – a mezoterápiával ez is lehetséges. Bár több kezelési módot hirdetnek “halványító” eljárásként, sokszor nem jelentkezik a kívánt hatás, mert az elszíneződést okozó melanin sejtek nem a felszínen (ahol ezeket a kezeléseket végzik), hanem a bőr mélyebb rétegében helyezkednek el. De mivel a tű nélküli mezoterápiával egészen az irha rétegig tudunk hatóanyagot bevinni, sok esetben már az első alkalom után látható a foltok világosodása, amelyek a további kezelésekkel jelentősen elhalványodnak. A beavatkozás évszaktól függetlenül bármikor végezhető, nem teszi a bőrt fényérzékennyé, mert a hámréteg sértetlen marad.

Szemkörüli ráncok, karikák, ödémák, kezelése: A szem bőrének kezelése az egyik legnagyobb kihívást jelenti a szépészetben, ezért már a legelső jelek megjelenésekor ajánlott professzionális kezelési módot választani! A mezoterápiás kezelés során lehetőségünk nyílik a a bőrbe olyan koncentrált hatóanyagok nagy mennyiségű bejuttatására, mint a hyaluronsav, vitaminok, feszesítők, duzzadtság- és elszíneződések elleni hatóanyagok. Mindezeket a szárazsági ráncok finomítására, a tápanyaghiány pótlására alkalmazzuk, de a szem ödémás duzzadtsága is megszüntethető, a sötét karikák elhalványodnak, a mimikai ráncok sokat finomodnak.

Ajánlott: kúraszerű alkalmazás (4-10 alkalom), utána 2-3 havonta fenntartó kezelés, közben otthoni speciális ápolás 

Nyak bőrének fiatalítása: Sokaknál a nyak bőre kezd legelőször árulkodni az idő múlásáról, ezért ez a terület igen hamar intenzív törődést igényel. A mezoterápiás koktél hatására a rugalmatlan, megereszkedett bőr szépen kitelik, a ráncok kisimulnak, teltebbé, egészségesebbé és simábbá válik a bőr. A szabadgyökök lekötésével az öregedés folyamata lassul. A nyak bőre (sajnos) még a mezoterápiás kezelésre is lassan reagál, ezért a kívánt eredmény eléréséhez több kezelésre van szükség, mint egyéb területeken.

Kézfej fiatalítás: A kúraszerű mezoterápiás kezelés során megerősödnek a szövetek, kisimul, feltöltődik és puhává válik a kéz finom bőre.

Ajánlott: kúraszerű alkalmazás (4-10 alkalom) után 2-3 havonta fenntartó kezelés (ha szükséges)

 Testkezelések

Cellulit-kezelés, helyi fogyasztás: A mezoterápiás cellulit-kezelés hatására a narancsbőr lassan, de biztosan eltűnik a problémás területekről. A cellulit-csökkentő koktélba bőrfeszesítő, rugalmasító, kiegészítő anyagokat is belemixelünk, igy bőr simává és feszessé válik.

Helyi fogyasztásnál a mezoterápia hatékonyan eltünteti, vagy mérsékli a lefogyhatatlan alkati- és helyi zsírpárnákat, sok esetben teljesen feleslegessé teszi a zsírleszívást. Ráadásul nem fenyeget a zsírpárna feletti bőr meglöttyedése, csüngése, mert a térfogatváltozás lassú és folyamatos, nem alakul ki bőr alatti szövethiány, üreg. Nem károsodik anatómiailag a vér- és nyirokkeringés sem, (mint például a műtéti zsírleszívásnál).

Stria kezelés: Bár jelenleg nincs olyan bőrgyógyászati kezelés, amellyel megszüntethető lenne ez az esztétikai bőrprobléma, a kialakult striáknak legfeljebb a színén és a mélységén lehet javítani, de a mezoterápiával bőrbe jutatott komplex stimulálja a fibroblaszt sejteket, amelyek a rugalmasságot biztosító kollagént és elasztinrostokat állítják elő, így a csíkok láthatóan "kitöltődnek" és csökken a lilás, vöröses elszíneződés is.

Ajánlott: kúraszerű alkalmazás (10- 20 alkalom), utána szükség esetén 1 – 1 fenntartó kezelés (a kúra alatt egyéb cellulit-elleni, nyirokkeringést fokozó, méregtelenítő eljárások alkalmazásával a kívánt hatás hamarabb elérhető ) 

A mezoterápiás beavatkozások hatékonysága IPL/villanófényes és mikrodermabráziós kezelésekkel fokozható.

HOGYAN HAT?

A tű nélküli mezoterápia (elektroporáció) során a bőr sejtjeit radiofrekvencia segítségével nyitjuk meg, és zárjuk vissza, a készülék által kibocsájtott elektromágneses hullámok virtuális nyílásokat hoznak létre a bőrfelszíntől a mélyebb rétegek felé, amelyeken keresztül felszívódik a hatóanyag és egyenesen a sejtekbe jut, ahol hatniuk kell.

A Nobel-díjas felfedezés alapján kifejlesztett professzionális kezelési eljárás a tűvel végzett mezoterápiával ellentétben egyáltalán nem fájdalmas, nem keletkeznek bevérzések a bőrön, ezért nem kell napokig kényszerpihenőt tartani és nem akadály a tűfóbia sem, mert senkit nem szurkálunk!

A beavatkozás allergia- és mellékhatás mentes, amely során analitikai tisztaságú, steril és bőrbarát anyagok jutnak egyenesen a sejtekbe. Ezt eddig még egyetlen eljárás sem tette lehetővé! 

600%-kal több hatóanyag a szarurétegben
1200%-kal jobb hatóanyag-felszívódás a hámban
4000%-kal több hatóanyag a bõralatti kötõszövetben

 

HOGYAN VÉGEZZÜK A KEZELÉST? 

A kezelések időtartama 30–60 perc, melynek során mindenki személyre szabott hatóanyag-koktélt kap a kezelés céljától függően. A szalonban megemelt hatóanyag-tartalmú tű nélküli mezoterápiás kezeléseket végzünk, melyekre szigorú higiéniás körülmények között kerül sor, minden kezeléshez steril hatóanyagokat, egyszer használatos fecskendőket használunk.

FONTOS! A kezelést követően a bőrt 5-6 órán keresztül óvni kell a fizikai hatásoktól, az arc nem sminkelhető, mellőzni kell az elektrokozmetikai kezelések alkalmazását.

Testkezeléseknél az eredményesség érdekében, a kúra ideje alatt szükséges naponta 3 liter folyadékot (lehetőleg ásványvizet) elfogyasztani, hogy a felesleges zsír és méreganyagok el tudjanak távozni a szervezetből.

 

Kerti Eri mesterkozmetikus, anti aging szakértő
1016 Bp belváros, Dessewffy 22.
(A Nyugatinál: Stollár Béla - Nagy Ignác utca sarkán)
Tel: 20 771 39 84

 

Olvass a Hyamatrix biobőrről...