Nem szabadna alkoholt fogyasztani 24 éves korig

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Az alkoholfüggő fiataloknál az agy megváltozott szerkezetére, egy körülhatárolt területének zsugorodására figyeltek fel kutatók. Egy másik tanulmány szerint a túlzott alkoholfogyasztás a kiegyensúlyozott szívritmust is veszélyezteti. 



Aric Sigman brit tudós 24 éves korra emelné az alkoholfogyasztás törvényi engedélyezését, mivel már a mérsékelt ivás is káros hatással van a fiatalok intelligencia-fejlődésére. Sigman, aki biológus, a brit orvostudományi társaság, a Royal Society of Medicine tagja úgy véli, az embereknek kerülniük kellene a sör, bor és az égetett szesz fogyasztását egészen a húszas éveik közepéig, amikorra az agy teljes mértékben kifejlődik .
 
"Az ivászat hatásai és hosszú távú következményei, még az úgynevezett mérsékelt mennyiségű alkoholfogyasztás is teljesen különböző módon hat a fiatal agyra, szervezetre, génekre, és még évtizedekkel később is érezteti hatását azután, hogy a gyermek elfogyasztotta az első korty italt - hívta fel a figyelmet a brit szakember.

(A törvények Angliában lehetővé teszik, hogy már a gyermek ötéves korában a szülők engedélyezzék az otthoni alkoholfogyasztást, a 18 év alatti tinédzserek számára pedig engedélyezett, hogy barátaikkal a pubokban üljenek. A törvény 18 éves kortól legalizálja az alkoholfogyasztást.)

Egyre több tanulmány mutatta ki az elmúlt időszakban, hogy a rendszeres és túlzott alkoholfogyasztás károsítja a fiatalok memóriáját. Sigman könyvében cáfolja azt a mítoszt is, hogy meggátolja az alkoholizmus későbbi kifejlődését az, ha a gyermeket megismertetik az alkohollal.

Korábbi kutatások már rávilágítottak arra, hogy az alkoholproblémákkal küzdő felnőttek agytérfogata szokatlanul kisebb józan életű társaiknál, ami a hosszú évekre visszavezethető alkoholfüggőséggel magyarázható.

A jelenlegi kutatások során végzett mágneses rezonanciavizsgálatok (MRI) arra mutattak rá, hogy a fiatalkori és fiatal felnőttkori italozás már rövid idő után is éreztetheti káros hatását az agykéreg bizonyos területén.

Forrás: origo.hu; bezzeganya.hu









































































































mikrodermabrázió; mezoterápia tű nélkül, IPL / villanófényes kezelés, tartós szempillahosszabbítás, szempilladúsítás, gyulladt bőr kezelése,  akne kezelés, arany kezelés, mélyhámlasztás, bőrcsiszolás, hydroabrázió; dermaroller, tűs henger, AHA-hámlasztás;
mikrodermabrázió; fotorejuvenáció; villanófény, rádiofrekvencia; 3 D szempillahosszabbítás; mezoterápia tű nélkül,IPL / villanófényes kezelés,tartós szempillahosszabbítás,szempilladúsítás, gyulladt bőr kezelése,  akne kezelés,arany kezelés, mélyhámlasztás,bőrcsiszolás, hydroabrázió;dermaroller, tűs henger, AHA-hámlasztás;   Alsó-Szempilla hosszabbítás
alsó szempillasor dúsítás